Mijn Koraalcollectie

Naast de handgemaakte sieraden met parels en zirkonia’s heb ik ook een koraalcollectie. Dat moest er wel van komen, want als klein meisje vond ik het altijd al super leuk om te zwemmen. Ik was uren in zee of in het zwembad te vinden. Nu nog, als ik met vakantie ben, breng ik veel tijd in zee door. Ik snorkel dat het een lieve lust is.

Die liefde voor het leven onder water, met zijn vissen, planten, krabben en vooral het koraal, heeft geleid tot het begin van mijn koraalcollectie. Ik probeer de organische vormen in het water, met de vele kleuren, in het water bewegend met daarin visjes en soms zonlicht, met de hand te
“vangen” in een mooi sieraad.

De koralen zijn allemaal handgemaakte sieraden van zilver of 18 karaat verguld zilver. In de koraalriffen verwerk ik de mooiste zoetwaterparels en edelstenen als vuur opaal en witte topaas, om de glinstering van de zon na te bootsen. Lichtblauw of denimkleurige turkoois verbeelden de blauwe zee, soms ingezet in 14k gouden zetting.

Koraal is beschermd, maar met mijn koraalsieraden heb je toch een prachtig stukje zee natuur in je bezit. Houd mijn webshop handmade jewelry goed in de gaten, want ik breid de koraalcollectie binnenkort uit met nieuwe sieraden!

Liefs,
Joyce